Dne 10. 11. 2022 jsem se v rámci dalšího vzdělávání pedagogů zúčastnila kurzu“ „Zvěřina s Honzou Horkým“.
Kurz probíhal ve škole vaření – Fine Food Academy v Českých Budějovicích od 17.00 do 22.30 hodin. Teoretická část byla zaměřena na použité suroviny, význam gastronomie a současnou pocovidovou situaci v oboru. V praktické části jsme připravovali následující menu – carpaccio z jeleního hřbetu, brusinková espuma, hříbkový krém, omeleta z křepelčího vajíčka, smažená pečeně z divokého selátka, pyré z kaštanů, kroupové rizoto, hřbet z jelena “sous vide“, omáčka z černého rybízu, houbová nádivka.
Věra Fraňková, učitelka odborných předmětů
________________________________________________________________________________________________________________
Jan Horký – LEKTOR
Kapitán české kuchařské reprezentace a současný šéfkuchař restaurace Goldie v Táboře, kde se připravuje na Global Chefs Challenge v Abu Dhabi, kam bylo vybráno pouze 20 kuchařů z celého světa.
S národním týmem získali na mistrovství světa v Singapuru zlatou medaili, což je historicky zatím největší úspěch českých kuchařů ve světě.
Jako jediný český kuchař absolvoval kurz s certifikací Autentické Francouzské kuchyně na prestižní gastronomické škole – Institutu Paula Bocuse v Lyonu.
Působil na americké ambasádě, kde vařil pro prezidenta Obamu i další prezidenty.