Novinky ze SOŠ a SOU Milevsko

Zjistěte, co se u nás děje

Úklid tříd SOC1 a OOK1

V úterý před velikonočními prázdninami vyrazily třídy prvního ročníku opravářů, obráběčů a sociálních služeb jako každoročně do okolní přírody, aby jí ulehčily od nepořádku zanechaného divnými lidmi. Úklid zorganizovala paní Vratislavská z městského odboru životního prostředí v spolupráci s panem Zítkem za technické služby.
Po rozdělení do dvou skupin, vyzbrojeni plastovými pytli rukavicemi a mapkou s určenou trasou jsme se přesunuli auty na výchozí místa, a to na čerpací stanice ve směru Bernartice a na odpočívadlo u Okrouhlé.
Právě místa přístupná auty patří k těm nejvíce zaneřáděným vším, co „pořádkumilovní“ lidé tímto způsobem uklidí ze svých domácností, dvorků a chalup. Je těžké pochopit myšlení těchto lidí, když v každé vsi jsou neomezeně přístupné kontejnery a sběrné dvory fungují zdarma. Podobně absurdní jednání vykazují ti, kteří řeší problém s čímkoli nepotřebným v autě jednoduchým stažením okénka. Okolí silnic pak lemují spousty lahví, plechovek, kelímků, prostě všeho, co by v autě dotyčného dělalo nepořádek.
Trasa i s odbočkami měřila zhruba čtyři až pět kilometrů a pytle s odpadem se rychle plnily, plné jsme nechávali u cesty pro pozdější svoz technickými službami. Naše trasa končila na okraji Milevska, a i když bylo zřejmé, že by se dalo v úklidu pokračovat téměř neomezeně, dobrý pocit z našeho příspěvku k čistotě okolí našeho města nám to nevzalo. Tím spíš, když jsme měli před sebou velikonoční svátky a několik dnů volna.
Václav Kotmel